Natuur in Nederland
mooi en dichtbij.

Over mij 

Mijn naam is Tino Broekstra woon in Havelte. In 1966 in Drachten geboren. Opgegroeid in Drachten en Ureterp. Als kind  was  ik veel met "natuur" rondom huis bezig: Kikkervisjes vangen en in een bak laten opgroeien tot kikkers. In mijn tienerjaren was ik veel aan het sportvissen, waardoor ik veel langs het water zat. Niet in de bebouwde kom, maar lekker buiten het dorp in de natuur. Liefst ver van een fiets- of wandelpad, waardoor er geen mensen langs kwamen die vroegen hoe het ging. Fotografie kwam rond de leeftijd van een jaar of 14. Destijds om vliegtuigen op de foto te kunnen zetten. Mijn eerste camera was een MTL3 van Practica.  Dit was een goede maar goedkope camera, welke werd gemaakt in het toenmalige DDR, Oost Duitsland. Daarbij had ik een Soligor zoomlens, bereik was iets van maximale zoom van 210mm meen ik me te herinneren. Met die combinatie heb ik vele foto's rondom vliegbasis Leeuwarden gemaakt. Natuur was destijds minder in trek bij mij om foto's te maken. Toch was het wel dat ik eens een "plaatje" schoot van een dier of een vogel of een landschap. Vakanties uiteraard ook. 
De fotografie heeft daarna een flink aantal jaren in de vergetelheid gezeten. Luchtvaart deed ik nog wel, maar ook veel minder dan in de tienerjaren. 

Toen ik, door persoonlijke omstandigheden, in 2015 behoefte kreeg aan rust, ben ik de natuur weer actief gaan opzoeken. Niet ver weg, maar de natuur in mijn directe omgeving. Sinds het voorjaar van 2016 ben ik me bezig gaan houden met vastleggen van deze natuur dicht bij huis. Dit mede door het enthousiasme  wat mijn zoon Sipke uit de natuurfotografie haalde. Tot nu toe, geen minuut spijt.

Fotograferen doe ik dus al sinds mijn tienerjaren, maar de natuurfotografie is me mede ingegeven door mijn zoon Sipke.
Het bleek dat de natuurfotografie een goede manier was om me te ontspannen, de stress van werk en privé te vergeten: Natuur veroordeelt niet en heeft geen mening. 
Omdat ik merk dat er veel meer mensen genieten van de natuur, maar niet iedereen de gelegenheid heeft foto's te maken, publiceer ik een selectie hier op de site. Ik hoop dat jullie als bezoeker, even veel plezier aan het bekijken van mijn foto's beleven dan ik aan het maken van de foto's heb gehad. Ook geef ik enige basis informatie over de dieren die ik op de site publiceer.